2018 – ongoing // edition main tables 0

“angažiranoj omladini” V. Richter

dav

Biblioteka 0 Općenito segment je projekta “Pustijerna”, a preuzet je od skupine 0 UDK klasifikacijskog sistema koja obuhvaća opće ljudsko znanje. Biblioteka je osmišljena kao heterogena osnova za istraživanje, nagađanje, razvoj različitih metoda pristupa, razmjenu ideja i dijalog u okviru projekta „Pustijerna“. Poput radnog stola za prekrajanje i promišljanje, ona nastaje organički i proizlazi iz radnog procesa i istraživanja u više lica.

Projekt “Pustijerna” suradnički je projekt Ane Hušman, Ivane Meštrov, Dubravke Sekulić, Marka Tadića i Ane Labudović. Nazvan je po arheološkom lokalitetu u staroj gradskoj jezgri Dubrovnika te istražuje transformacije javnog i stambenog prostora grada kroz vizure i figure onih za koje grad nije mišljen.
Prijevod: Marko Maras

Projekt se realizira u suradnji Art radionice Lazareti, Galerije Prozori i Studija Pangolin.

“Zašto gledati životinje” Johna Bergera priv tekst koji je odabran za seriju javnih čitanja, programa Galerije Prozori za koji smo napravili prijevod teksta. S obzirom na oskudnost prijevoda relevantnih tekstova iz područja suvremeno umjetničkog stvaralaštva činilo nam se izuzetno važno nastaviti s prevođenjem. Tijekom 2020. planiramo 9 novih eseja koji su mišljeni kao dodatak našoj razmjeni i procesu ali i ostalima. Smatramo da su tekstovi prevedeni važni za razumijevanje svakodnevice i problema s kojima se surećemo te da ih je bitno prevoditi, čitati i dijeliti s ostalom zainteresiranom publikom posebno mlađim generacijama.

>>>> download Zašto gledati životinje? Johna Bergera

Tijekom 2020. godine, tekstovi će biti čitani kroz seriju javnih čitanja organiziranih u sklopu redovnog izlagačkog programa Galerije Prozori.

dav

SNIMKA ČITANJA – Galerija Prozori, prosinac 2018.

dav

dav

btr